Financi√ęle informatie
Uw verschil in Euro's
Financieel Nieuws
Veel Gestelde Vragen
Afspraak maken
Maak een vergelijking

Beleggen zonder vast rendement - Beleggen zonder kapitaalsgarantie
Algemene Informatie

  1. Beleggen zonder vast rendement - Beleggen zonder kapitaalsgarantie
Terug naar het vorige scherm!

Beleggen zonder vast rendement - Beleggen zonder kapitaalsgarantie
Beleggen in een fonds is een makkelijke manier van beleggen omdat het actieve beheer aan een professional wordt overgelaten. Het fonds verzamelt het geld van vele investeerders en belegt hiermee in aandelen, vastgoed, obligaties...enz

Elk fonds heeft een andere focus, zo zijn er bijvoorbeeld fondsen die vooral in aandelen beleggen, fondsen die zicht richten op de IT-sector, mixfondsen die, zoals de naam verklapt, het geld zoveel mogelijk spreiden over verschillende soorten effecten.

De voordelen van deze manier van beleggen liggen voor de hand. Je kan zo met een beperkt kapitaal toch een mooie spreiding van je portefeuille bekomen. Dit zorgt ervoor dat het risico beperkt wordt, als de aandelen het wat slechter doen, kan het vastgoed in je portefeuille dat opvangen. Daarnaast moet je zelf geen of heel wat minder tijd investeren en kan je jouw geld in de handen leggen van iemand die weet wat hij doet.

Je moet er natuurlijk op vertrouwen dat die professional ook echt zijn werk goed doet, zelf heb je geen controle meer over jouw geld. De professional werkt natuurlijk ook niet gratis.

In het algemeen kan je met een beleggingsfonds zeker scoren, als je het juiste weet uit te kiezen. Je kan in een beleggingsfonds stappen via de bank of verzekeraar. Wees voorzichtig bij de keuze van een fonds, want er zit veel kaf bij het koren.

Enkele tips:
  • Weet dat het rendement dat een fonds vorig jaar heeft behaald, niet garandeert dat dit jaar opnieuw zo goed gescoord wordt.
  • Bekijk het rendement bij voorkeur over zo’n lang mogelijke periode.
  • Beleg niet in een fonds als je je geld op korte termijn terug wilt.
  • Beleg in meerdere fondsen.

Dit geeft je zelf de meeste zekerheid, want als een professional het laat afweten, kan je op z’n minst nog op een andere terugvallen.

Samengevat zijn beleggingsfondsen zeker geen slecht idee, tenzij je zelf de ambitie hebt om echt met je portefeuille bezig te zijn.

Terug naar menu

 

Andere Productgroepen

   


 
 

sitemap - Links

Copyright © 2008 beleggenensparen.be All Rights Reserved.